,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. július 31., szerda

SZILVÁS KEKSZGOLYÓ , MANDULÁS GRILLÁZSBAN





 Pikáns, a házi szilvalekvártól és különleges, a mandulás grillázstól - egy a lényeg, hogy nagyon finom és nekünk ízlett. Mandulás grillázsba hempergethetjük akár a túró és a szilvásgombócot is, hogy eltérjünk kicsit a megszokottá vált pirított morzsától.

HOZZÁVALÓK
- fél kg darált keksz
- 5 dkg olvasztott margarin
- 2 - 3 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- kevés fahéj
- kb 6 - 7 ek szilvalekvár ( de lehet több is )
- annyi tej, hogy összeálljon a massza

Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk majd hűtőbe tesszük dermedni.
 Mandulagrillázs
- 5 ek cukor
- 10 dkg mandulapehely

A cukrot és a mandulát egy serpenyőbe megkaramellizáljuk, majd zsírpapíron szétterítjük.
Ha kihűlt mozsárba vagy késes aprítóba összetörjük.



A masszából golyókat formálunk és meghempergetjük a grillázsba.







2 megjegyzés:

  1. Ezek az ízek már önmagukban külön is megállják a helyüket, de összességében biztos még finomabb lehet! Nagyon jól néznek ki!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon fincsi lehet, és szuper, hogy még főzni-sütni sem kell! :)

    VálaszTörlés