,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. augusztus 25., vasárnap

LEVENDULÁS KEKSZ






HOZZÁVALÓK

 2, 5 dl - es bögrével mérve : 

- 1, 5 bögre liszt
- 0, 5 bögre lágy margarin
- 0 , 5 bögre cukor
- 1 db tojás
- fél citrom leve és reszelt héja
- 2 ek levendulás porcukor
- csipet só
- 1 tk vaníliaaroma
- fél cs sütöpor
- porcukor - a hempergetéshez
- levendulavirág - a díszítéshez




- A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk.
- Diónyi golyókat formálunk, meghempergetjük porcukorban.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kissé ellapítjuk - pl egy talpas pohár aljával és megszórjuk szárított levendula virággal.
- Előmelegített 180 °C - on kb 12 - 15 percig sütjük. 










3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és ismét gyönyörűek, hangulatosak a fotóid! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép ez a sütemény, olyan kis légies!
    A levendulára pedig már én is "ráéreztem". :)

    VálaszTörlés
  3. Finom a levendulás keksz, már nálunk is készült, igaz ez picit más recept szerint.
    Nagyon guszták! :)

    VálaszTörlés