,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. december 28., szombat

~ SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT, FŐZÖTT POGÁCSA ~




» HOZZÁVALÓK «
- 8 dkg vaj
- 1 , 5 dl víz
- csipetnyi só
- 8 dkg liszt
- 2 db tojás
Díszítés : - egész mák, - kömény
Töltelék : - 20 dkg sajtkrém, só, bors - ízlés szerint, reszelt sajt

- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
- Egy lábosban felforraljuk a vizet a vajjal és a sóval.
- Hozzáadjuk a lisztet, kis lángon addig kevergetjük, amíg a massza össze nem áll és már nem ragad az edény falához.
- Levesszük a tűzről, hagyjuk kissé lehűlni és egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
- Csillagcsöves nyomózsákkal vagy kanállal, diónyi nagyságú halmokat formázunk.
- Megszórjuk a tetejét egész mákszemekkel, - köménnyel és kb 20 - 25 perc alatt készre sütjük.
- A sütés vége felé támasszuk ki a sütő ajtaját egy fakanállal, hogy a felesleges gőz eltávozzon.
- A kihűlt pogácsáknak levágjuk a kalapjukat, megtöltjük az ízesített sajtkrémmel, megszórjuk reszelt sajttal és visszahelyezzük a tetejüket.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták! :) Eddig csak simán készítettem, de nagyon jó ötlet krémmel és sajttal tölteni! :)

    VálaszTörlés
  2. Milyen kis cuki falatkák. :)

    VálaszTörlés