,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. október 15., szerda

~ SÜTŐTÖKKRÉMES , MAJONÉZES CSOKITORTA ~





 Gondolnátok, hogy majonézzel is lehet piskótát sütni ? - nos igen, így legalább megspóroljuk a tojást és vajat, ráadásul még a mixert sem kell elővenni az összeállításhoz. Nagyon egyszerűen elkészíthető, szaftos piskótát kapunk a majonéz pedig egyáltalán nem érződik. Az adag, kb egy három tojásos piskótának felel meg.
A krém pedig valami mennyei, könnyed és ízletes. Nekem a tök elég édes volt, így nem sok cukor kellett hozzá. 
Próbáljátok ki, csalódni nem fogtok benne az biztos.


Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 18 dkg liszt, 18 dkg cukor, 5 dkg kakaópor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 dl majonéz, 1, 5 dl meleg víz
Krém : - 25 dkg mascarpone, 25 dkg sült tökpüré, porcukor - ízlés szerint
Díszítés : - 5 dkg étcsokoládé , 1 ek olaj összemelegítve

- Előmelegítjük a sütőt 180 °C - ra, egy kapcsos tortaformát ( kb 22 cm ) kivajazunk, kilisztezünk.
- A száraz hozzávalókat összevegyítjük, hozzá öntjük a vizet, majd a majonézt és fakanállal jól összekeverjük.
- A masszát a formába simítjuk és kb 30 - 35 percig sütjük. ( Végezzünk tűpróbát .) 
- Ha megsült rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.
- A krémhez, megsütjük a tököt, húsát kikaparjuk majd villával jól összetörjük.
- A kihűlt tökpürét a mascarponéval és a porcukorral kézi habverővel kihabosítjuk és a piskótára simítjuk.
- Csokimázzal díszítjük.




2 megjegyzés: