,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. szeptember 22., kedd

~ MORZSÁS ALMATORTA ~


»HOZZÁVALÓK«
- 15 dkg barna cukor
- 15 dkg lágy vaj
- 2 db tojás
- 18 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tk őrölt fahéj
- csipet só
- fél dl tej
- 35 dkg pucolt alma
Morzsához : - 5 dkg liszt, 5 dkg cukor, 5 dkg hideg vaj

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy 20 cm - es kapcsos tortaformát kivajazunk és behintünk liszttel.
  2. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat. A lisztet összevegyítjük a sóval, sütőporral, fahéjjal és a vajas keverékhez forgatjuk, végül hozzákeverjük a tejet.
  3. A felkockázott almát a masszához forgatjuk és belesimítjuk a formába. A morzsa hozzávalóit ujjbeggyel összedolgozzuk, majd a formában levő tészta tetejére szórjuk. Kb. 40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése