,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. december 21., hétfő

~ MARCIPÁNOS LEKVÁROS LINZER ~


















Lurpak® Karácsonyi menü :
3. Sütemény 
»HOZZÁVALÓK«
Linzer :
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 15 dkg Lurpak® vaj
- 6 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
Marcipános tészta :
- 20 dkg marcipánmassza
- 5 dkg lágy vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
- 8 dkg liszt

Összeállításhoz : 
- 1 üveg tetszőleges lekvár ( 450 g ) - nálam erdei gyümölcs

  1. A linzerhez összevegyítjük a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, a citrom reszelt héját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A marcipánmasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzákeverjük a többi hozzávalót és simára keverjük. 
  3. A tésztát fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk és 7 cm széles csíkokat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és csillagcsöves habzsákkal a tészta mindkét oldalára húzunk egy - egy csíkot, a marcipános masszából.
  4. Előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 18 - 20 percig sütjük. ( legalábbis addig, amíg egy kis színt nem kap a tészta )
  5. A lekvárt közben folyósra melegítjük és kitöltjük vele az üres részt. Megszórjuk porcukorral, megvárjuk még a lekvár megdermed és felszeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése