,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. augusztus 22., hétfő

~ CORNULETE BICOLORE ~




 Magyarul : csíkos kifli csokoládéval a közepén, mézes sziruppal és kókusszal a tetején. Finom és mutatós péksütemény. 

»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 55 dkg liszt, 1 kk só, 10 dkg porcukor, 1 cs bourbon vaníliás cukor, 1 cs szárított élesztő, 10 dkg olvasztott vaj, kb 2 , 5 dl tej, 1 púpozott ek kakaópor
Szirup : 
- 1 ek méz, 1 ek porcukor, 1 dl víz
és még : - étcsokoládé, kókuszreszelék

  1. A tésztához összeszitáljuk a kakaópor kivételével a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet és alaposan összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kevés vízzel elkevert kakaót, majd mindkét tésztarészt ismét ketté osztjuk. A négy tésztarészt gombóccá gyúrjuk és letakarva kb 1 órán át kelesztjük.
  2. Miután a tészta megkelt, fogunk egy világos tésztát és kb 25 cm - es átmérőjű körré kinyújtjuk, félretesszük, majd a kakaós tésztát is kinyújtjuk és ráhelyezzük a világos tésztát. Nyolc cikkre vágjuk, a szélesebbik felére ráhelyezünk egy - egy kocka csokoládét és feltekerjük. Így járunk el a megmaradt tésztagombócokkal is.
  3. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és letakarva 30 percig pihentetjük. Előmelegített 180 °C - os sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. 
  4. A sziruphoz összeforraljuk a mézet, a cukorral és a vízzel, majd egy ecset segítségével bekenjük a még forró kifliket és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése