,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. augusztus 21., vasárnap

~ PAPRIKASZÓSZOS CSIRKEPÖRKÖLT ~




»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell
- 1 vöröshagyma
- pirospaprika
- só, bors, ételízesítő
Paprikaszósz :
- 3 - 4 db kápia paprika
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- só,  bors

  1. A paprikákat tegyük egy hőálló tálba, locsoljuk meg kevés olajjal és 200 °C - os sütőben süssük meg. Sütés közben fordítsunk rajta egyszer. Ezután tegyük egy nylon zacskóba, zárjuk jól le, majd 10 percig hagyjuk így. Ha egy kissé lehűltek a paprikák, húzzuk le a héját, távolítsuk el a magokat és kaparjuk ki a húsát. Adjuk hozzá a fokhagymát, 1 - 2 ek olajat sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pürésítsük.
  2. Készítsük el a pörköltet, amikor már a hús megpuhult, keverjük hozzá a paprikaszószt és forraljuk össze. Kínáljuk főtt tésztával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése