,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. december 12., hétfő

~ CAMEMBERTES BATYU ~



 Kiváló előétel az  ünnepekre és nagy előnye, hogy előre elkészíthető. A vendégek érkezésekor már csak be kell betenni a sütőbe, majd frissen kínálni. De egy jó kis borozgatós estéhez is kiváló harapnivaló.

 »HOZZÁVALÓK«
- 1 tekercs friss leveles tészta, 2 db camembert sajt, 2 ek áfonyalekvár
 2 ek aszalt áfonya, 2 ek durvára vágott pirított dió
- 1 tojás - a kenéshez

  1. A sütőt 200 °C - ra melegítjük. A lekvárt, a diót és az aszalt áfonyát összekeverjük.
  2. A leveles tésztát kitekerjük és két egyenlő részre vágjuk, a közepére halmozzuk a lekváros keveréket, ráhelyezzük a sajtot és lekenjük a tészta szélét tojással, majd a széleket a sajtra hajtva becsomagoljuk.
  3. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy a tészta hajtása alulra kerüljön, lekenjük tojással és szép pirosra sütjük.
Forrás  : Home cooking

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése