,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. január 15., vasárnap

~ BBQ SAJTOS HÚSROLÁD ~




»HOZZÁVALÓK«
- 50 - 60 dkg darált sertéscomb
- 1 tejben ázott, kinyomkodott zsemle
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
- 1 - 1 tk szárított kakukkfű, rozmaring
- aprított friss bazsalikom
- só, bors - ízlés szerint
1 - 2 ek zsemlemorzsa

Továbbá : 
- 1 mozzarella, 10 dkg füstölt sajt, 20 dkg szeletelt bacon, 1 , 5 dl BBQ  szósz

  • A fasírthoz keverjük alaposan össze a hozzávalókat, majd tegyük hűtőbe legalább 1 órára. 
  • A masszát terítsük szét ujjnyi vastagságúra a folpackon, az egyik hosszabbik oldalára tépkedjük rá a lecsepegtetett mozzarellát és reszeljük rá a sajtot. A fólia segítségével tekerjük fel. 
  • Egy másik folpackon helyezzük el egymás mellett a szalonnát, tegyük rá a húsroládot és tekerjük fel. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a szalonna végei alulra kerüljenek, kenjük le a tetejét a szósz felével és tegyük a 170 °C - os sütőbe. Süssük kb 50 - 60 percig, majd félidőben kenjük meg a megmaradt szósszal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése