,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. június 21., szerda

~ CSAVART FOCACCIA ~





Ezzel a recepttel is beneveztem a Mindmegette „ Főzz és utazz velünk ” nyári olasz receptversenyre, amit a Tisztelt zsűri első díjjal jutalmazott. A nyeremény egy 1 db, 2 főre szóló Toszkána - Cinque Terre körütazás. ( http://www.mindmegette.hu/fozz-es-utazz-velunk-olasz-receptverseny-eredmenyhirdetes-52719/


»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg fehér tönkölyliszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 3 ek olívaolaj
- kb 2 , 5 dl langyos víz
Töltelék : 
- pár szem olívabogyó
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 - 3 db aszalt paradicsom
- morzsolt kakukkfű
- friss rozmaring
- olívaolaj
- sópehely


  • A tészta hozzávalóit a robotgép üstjébe tesszük és alaposan kidagasztjuk, majd letakarva 60 percig pihentetjük
  • A paradicsomnak kikaparjuk a magjait, a húsos részt felaprítjuk az olívabogyóval és az aszalt paradicsommal együtt. Egy 26 cm - es kapcsos tortaforma belsejét beolajozzuk.
  • Ha a tészta megkelt, laza mozdulatokkal átgyúrjuk és hosszúkás hengerré formáljuk, majd csigavonalban beletekerjük a formába. A tekerések közé szórjuk a felaprított tölteléket, a tésztát lekenjük olajjal, megszórjuk a fűszerekkel és sópehellyel. 
  • 30 percig kelesztjük, majd 180 ° C - on szép aranybarnára sütjük.




1 megjegyzés: