,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. június 16., péntek

~ LECSÓÁGYON SÜLT TÖLTÖTT PAPRIKA ~



Gyakran készítek töltött paprikát, mert szereti a család, de amikor már megjelenik a piacon a szabadföldi paradicsom, akkor a lecsó is sűrűn előfordul az asztalon. Most e kettőt ötvöztem egybe és milyen jól tettem, mert nagyon finomra sikerült.

»HOZZÁVALÓK«
Töltelék :
- 50 dkg sertés darált hús
- 10 dkg rizs
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 tojás
- só, bors
továbbá : 
-kb 8  db húsos tv paprika
- 1 l paradicsomlé
- só, cukor - ízlés szerint
- 1 - 2  szál zellerzöld
Lecsó :
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 5 - 6 db lecsópaprika
- 4 nagyobb paradicsom
- 2 ek kacsazsír

  • A töltelékhez a darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst és zúzott fokhagymát, majd az olajon megpárolt apróra vágott, pirospaprikával megszórt hagymát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 
  • A paprikát kicsumázzuk, a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk, majd nem túl szorosan megtöltjük a húsos keverékkel. Ha marad a töltelékből, formáljunk belőle gombócokat.
  • A lecsóhoz a hagymát felcsíkozzuk, a paprikát felkarikázzuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, pár percig benne hagyjuk, majd lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
  • A hagymát a kacsazsíron félig megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát és alacsony lángon pár percig főzzük, majd egy magasabb falú tepsibe szétterítjük, ráhelyezzük a paradicsomot  és elhelyezzük rajta a töltött paprikákat. A paradicsomlét ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd forráspontig melegítjük és beleöntjük a tepsibe, beletesszük a zellerzöldet és forró, 200 °C - os sütőben  kb 40 percig sütjük. Félidőben forgassuk át a paprikákat és szükség esetén hígítsuk vízzel  a lét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése