,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. október 24., kedd

~ SÜLT CSIRKE TEJSZÍNES , BIRSALMÁS GOMBASZÓSSZAL ~














»HOZZÁVALÓK«
- 4 csirkecomb
- só, citrombors
Mártás :
- 50 dkg csiperke
- 2  birsalma
- 3 ek cukor
- 2 - 3 db szegfűszeg
- 1 púpozott ek liszt
- 2 dl tejszín ( 30 % - os )
- 3 dl csirkealaplé
- 2 ek vaj
- 1 / 2 csokor aprított petrezselyem
- ízlés szerint só, őrölt bors

  • A csirkecombok mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, citromborssal, majd egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal, aláöntünk 1 dl vizet és lefedjük alufóliával. Betesszük a 170°C - os sütőbe kb 45 - 50 percre. Félidőben eltávolítjuk róla fóliát és ropogósra sütjük.
  • A megpucolt és felkockázott birset a szegfűszeggel és a cukorral puhára főzzük. ( de csak annyira, hogy ne essen szét )
  • A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, azután meghintjük liszttel és felöntjük az alaplé és a tejszín keverékével. Ízesítjük, majd mártás sűrűségűre főzzük, végül hozzákeverjük a vajat, az aprított petrezselymet és a leszűrt birset.
  • A megsült combokat a birses - gombás szósszal tálaljuk és  köretként csicsókapürét kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése