,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. december 21., csütörtök

~ HABOS MOGYORÓS KARAMELLKOCKA ~



»HOZZÁVALÓK«
Alap :
- 3 dkg őrölt mogyoró
- 10 dkg olvasztott vaj
Krém :
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- csipet só
250 ml tejszín
- 1 cs zselatin fix
tetejére :
- 80 g étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- durvára vágott mogyoró

  • Az alaphoz finomra aprítjuk a zabpelyhet, összekeverjük a mogyoróval és hozzáöntjük az olvasztott vajat. A keveréket egy sütőpapírral bélelt kb 22 * 22 cm - es tepsi aljába nyomkodjuk.
  • A cukrot aranyszínűre karamellizáljuk, majd hozzáöntünk 1 dl tejszínt és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg a karamell felolvad. Azután hozzákeverjük a vajat és a sót, majd kihűtjük.
  • A maradék tejszínt  a zselatin fix - el habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a karamellkrémmel. A krémet a zabos alapra simítjuk és hűtőbe tesszük 1 - 2 órára dermedni. 
  • A csokoládét az olajjal vízgőz felé téve összeolvasztjuk és rásimítjuk a karamellhab tetejére. Durvára vágott mogyoróval megszórjuk és pár órára hűtőbe tesszük dermedni. Kockákra felvágva szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése